返回列表 發帖

你是待嫁的女人嗎?

單選投票, 共有 42 人參與投票
23.81% (10)
2.38% (1)
4.76% (2)
28.57% (12)
26.19% (11)
14.29% (6)
您所在的用戶組沒有投票權限

作為女人,你對結婚的重要性有咩睇法?
問心個句呀。。。
唔好話啱唔啱對象,READ唔READY,ETC ETC~
出嫁,是否女人最大的志願?

問題SIMPLIFY:你恨唔恨嫁

我係已婚 & 八掛男人
http://stay.snowinparadise.com

B仔想再待嫁?
無希望無失望

B仔想再待嫁?
ricrick 發表於 2009-11-17 14:31

我係八掛的女人~

我見過D現代愚婦,冇學識,冇智慧,冇工作經驗,一心諗住結婚生仔就一世。
我亦見,有D女人,好耐心地無了期地等男朋友提出結婚,用自己的光陰嚟競賽。
有一些,追求事業,為自己又好,為情人的欣賞也好,但係係人都看得穿其實係恨嫁做小女人。
也有已婚的朋友, 左卅歲之前,結了婚,生了仔。。。自己回望,也覺得自己算係唔錯。。。

以我的分析,女人恨嫁因為沒時間
讀書,上班,拍拖,結婚,生仔,全部都要係三十歲心理關口前完成
一過三十歲,仲邊有得同o靚妹掙?有咩理由吾急?
無希望無失望

我係八掛的女人~

我見過D現代愚婦,冇學識,冇智慧,冇工作經驗,一心諗住結婚生仔就一世。
我亦見,有D女人,好耐心地無了期地等男朋友提出結婚,用自己的光陰嚟競賽。
有一些,追求事業,為自己又好,為情人 ...
B仔 發表於 2009-11-17 14:47

係呢個時代,我最欣賞D家庭、事業、家務都可以兼顧的女人..hehehe
無希望無失望

6# ricrick

家庭、事業、家務都係女人兼顧哂,男人要嚟做乜?

男人做百獸之王,負責食、訓and配種
無希望無失望

6# ricrick

fibbi 發表於 2009-11-17 15:12

In other words, men don't need women and women don't need men. Being single is the best way? Or you support same sex......

6# ricrick

fibbi 發表於 2009-11-17 16:12

按摩,睇風水,食軟飯~
哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈