返回列表 發帖

你是待嫁的女人嗎?

單選投票, 共有 42 人參與投票
23.81% (10)
2.38% (1)
4.76% (2)
28.57% (12)
26.19% (11)
14.29% (6)
您所在的用戶組沒有投票權限

作為女人,你對結婚的重要性有咩睇法?
問心個句呀。。。
唔好話啱唔啱對象,READ唔READY,ETC ETC~
出嫁,是否女人最大的志願?

問題SIMPLIFY:你恨唔恨嫁

B仔想再待嫁?
ricrick 發表於 2009-11-17 14:31

我係八掛的女人~

我見過D現代愚婦,冇學識,冇智慧,冇工作經驗,一心諗住結婚生仔就一世。
我亦見,有D女人,好耐心地無了期地等男朋友提出結婚,用自己的光陰嚟競賽。
有一些,追求事業,為自己又好,為情人的欣賞也好,但係係人都看得穿其實係恨嫁做小女人。
也有已婚的朋友, 左卅歲之前,結了婚,生了仔。。。自己回望,也覺得自己算係唔錯。。。

6# ricrick

家庭、事業、家務都係女人兼顧哂,男人要嚟做乜?
fibbi 發表於 2009-11-17 16:12

按摩,睇風水,食軟飯~
哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈

咁如果男朋友想娶,個女仔想嫁。。。。想嫁嘅男人條件唔係想娶佢嘅男朋友,我都見過~

我見過D現代愚婦,冇學識,冇智慧,冇工作經驗,一心諗住結婚生仔就一世。
beside family, what else can a 冇學識,冇智慧,冇工作經驗愚婦 has.
on another hand, they know they are not smart, so they just wan ...
tofu 發表於 2009-11-17 20:44

資質差,係一回事。但係有D女人。。。連試都唔試去讀,咁就有點兒。。。像活在錯的時代~

結婚? 隨緣啦~ 反正我最愛的那個已經不愛我了, 現在嫁給誰也沒所謂, 俾我求求其其過埋下半生算了
Purpleheart 發表於 2009-11-18 02:00

唔緊要。紫芯明步有CWONG同MOI經理爭娶~

不過......Cwong 哥哥你要贏喔
Purpleheart 發表於 2009-11-18 09:59

哦~~~~ 原來,紫芯花花....& C哥

For those who chose 好醜都嫁一次:

如果明知嫁後唔會開心,你係咪都會選擇好醜都嫁一次呢?
嫁一次,無論好於壞。。。人生從此改變
咁樣搏,值得嗎?

30# B仔

好醜都要嫁一次....
PROVIDED...the right person...
Right person = 終生伴侶
fibbi 發表於 2009-11-18 13:00

哈哈。。。。
但係好多女人,就算未有MR RIGHT都恨嫁呢~ 我自己就唔係好明,連人都未有,恨嚟為乜。就算人選唔啱,都恨嫁。嫁嚟又為乜。

唔值得咯,到第日遇到靚仔就後悔啦!
之不过,如果條友係七老八十又多錢又唔襟摆,醜啲都冇乜所謂啦!ED就博得过噃,因为到佢兩脚一伸嗰日就真係从此改变你嘅人生咯 ...
CWong 發表於 2009-11-18 13:03

你叫羊生搵個美女叫呀胎,追返嚟比我地做羊胎素好過啦!

鑽石王老五。。。未必架。你緊BIG BUILDING呀,D BIRKINS都係比你做DISPLAY拿出街嘅~ 冇野有你名架!