返回列表 發帖

Ora (前身Lisange百合仙子)

我知有好多人好唔妥百合仙子, 有好多好唔好嘅經歷同投訴, 但係有冇人去過Ora可以俾D Review呢?係咪同之前一樣咁差呀?不過我覺得試衫前要收deposit好似有D奇怪囉....

You already knew about their background, would you dare to hire them? And what do you think why they folded the original shop but opened this new one in a different name? (wink wink.....)

咁又係... 個心會有條剌囉! 仲會成日提心跳胆....

咁巴黎春天又點睇呢?

咁巴黎春天又點睇呢?
falalalala 發表於 29-3-2010 21:06

你想知D咩先? specific D~~ ex. Renting/ Pre-wedding/ Wedding day/ make up?

Pre-wedding photos + make up on photoshoot day, rentals, service in general

So far I didn't hear anything bad about this one, just wonder if this is a better choice among all of them

Thanks!

百合仙子很好, Daisy 人非常之好. 我唔明點解D人要抹黑佢. 本小姐仲有 store credit o係佢地度 (私人原因,同佢地服務無關),三年啦,Daisy 早牌仲打電話黎同我講佢地搬左 。我朋友七月結婚,對佢地的服務很滿意!

仲有,我係百合仙子試過2次婚紗都無俾 deposit! 影相我覺得無問題. 你鐘唔鐘意佢地影相 style 就見人見智啦............ 但佢地成日會有新貨,一有新貨就會打電話比你叫你去試! 由入去打價到揀衫造型影相,我都覺得佢地非常之好!

本來呢,呢D私人事我就唔想囉出來講.......... 但一個新 account 寫野抹黑人就有問題囉!

百合仙子很好, Daisy 人非常之好. 我唔明點解D人要抹黑佢. 本小姐仲有 store credit o係佢地度 (私人原因, ...
superberry 發表於 2010-3-29 22:21

做曬成個"療程"先講滿唔滿意都未遲!你冇出事我真係要恭喜你,我買條裙都爭D要報官!

falalala問下之嘛,唔好gum激動到話人抹黑,比人覺得你係打手就好心做壞事喇!

回復 7# khaki

你覺得我會囉呢D野出黎講,黎扮打手我都無辦法............ 我都想可以做晒成個"療程",然後講俾人聽百合仙子有幾好定幾衰. 我只可以講, base on 我的 experience, 我覺得非常之無問題。我亦覺得呢間店舖對我非常之有道德........ 所以我先至出聲。甘如果你覺得我之前的語氣太激,甘我 sorry lor

mm...Daisy好唔好人見人見知啦~ 我去睇租衫+問wedding day photo 價時就見識過~ 我亦都明白有時做生意係好難~ 但係我唔鐘意D人開口埋口咩都話得~ 唔得要出聲俾D意見~ 好多新人都會相信婚紗公司既專業意見~ 但就算係零知識/個樣成隻水魚既我都唔好蝦我丫~ 我係有誠意試衫租衫耶~都係有親戚介紹~我細細粒唔係我既錯丫~ 我係著0或2號size既人~ 無理由叫我試見6 或 8號架~ 我笨笨的試左 (3 件tim ah)~ 我件衫後面佢地用衣夾夾左成寸幾兩寸出黎~ 著住對2"高既high heel 出黎~ 同我講話FIT~ 我話size 太大~ 佢地話到時會改到....點改呀?個型都變晒啦~ 甘我又去完台灣﹐人地D婚紗好鬼靚架嘛~ 好難揀到~ 之後我去巴黎春天~ 人地D衫不知幾靚~ 一試就FIT~ 雖然係貴D但真係值得囉~ 話晒一生人一次~ 如果為左做生意而講大話~ 最終會害人害己架﹗ 做生意要老實...將心比己~ 自自然然會有口碑啦﹗

P.S. 真的是我個人經驗呀~﹗
addicted to OROCHI Z~~! ♥

哈哈,原來好多人對D新account有懷疑㗎喎
其實我本身真係想知道吓個實情,我同ORA冇仇冇咩必要中傷人地
去過ORA服務OK唔差,但係知道佢background之後有D懷疑所以特登開個account問吓大家意見
不過試衫前要俾錢(deposit)係真嘅,但係如果佢地服務冇問題我唔介意俾錢試衫,不過如果信譽被質疑我冇理由攞D錢較非㗎
我想睇吓最近有冇人去過俾D意見咁啫
完全冇抹黑成分,大家唔好咁敏感