返回列表 發帖
另一场的文革

就好似以前摧毁一切文物甘,你共产党做麽好野

Are you truely from mainland China?

Lik deos not know much about China and he always wears a 有 ...
rockypath 發表於 2010-7-9 21:32

共产党可以叫你批斗老豆老母,有什么事做唔出

越来越少人讲广东话就等于一个语言的消亡,语言系也是历史的一部分,系摸不到的文物

我系大陆读过书,大陆学校禁讲广东话我读书的时候都经历过,唔通你个白痴在识得多过我吗? 你收皮啦细路,你没吃饱米田共 返去吃多D现出来。

You actually got the critical point – if Cantonese is vital for children to the survival and succ ...
rockypath 發表於 2010-7-11 08:48

台湾没禁止在学校将闽南话嘛,白痴仔

广东有白痴政协要求禁播广东话电视,和禁止在学校讲广东话,甘米证据咯

你要杀人使唔使杀死人先叫谋杀啊,谋杀不随都算谋杀啦,傻仔。画公仔使唔使画出肠啊

Why don't you complain Taiwan only teach in mandarin and Canada only teach in English or French in ...
rockypath 發表於 2010-7-11 08:50

没人有异议用国语教学唔可以,但是禁讲广东话就唔同,这个系两回事

你在加拿大没可能在学校禁将法文,减少或打压法语电视台

一句话就捅穿你的歪理啦,细佬,写才长篇大论没用的,要hit 到point啊 傻仔

hahaha you stupid moron. Do not forget that Mandarin is also a Chinese dialect, before it became th ...
peter236 發表於 2010-7-24 22:04

死傻系,广东话系中国历史最悠久的语言啊

你识碌七吗,傻仔

You stupid on 9 jai. What we want to see is the preservation of Cantonese. But now you are here ba ...
peter236 發表於 2010-7-24 22:56

粤语唔系方言甘简单,你连呢个都分唔清,你有么资格在这里放屁

你返去训啦,moron

You stupid moron, it is clear that you only care about Cantonese, but not the other Chinese dialec ...
peter236 發表於 2010-7-24 23:50

你收皮啦,识少少扮代表

睇下甘多人叼你,就知道自己几没说服力啦。

又唔见有人叼我,七下七下甘,死净把口