返回列表 發帖
其實佢點諗,都已經唔係好重要。
重要嘅係唔好為咗好遙遠嘅一棵樹而放棄呢到嘅森林啦。 ...
fibbi 發表於 2010-7-28 15:35

係既...之前蠢左就算啦....最緊要唔好再蠢落去....唉

1. 佢明知同你無可能,向你表白為セ? 不負責任, 搞到人唔上唔落,仲唔係玩?
2. 你自己主動揾番人, 個勢巳經輸左, 難聽D自己送上門比人玩, 佢唔email 你即係放棄啦, 你做乜撩番起人條根?
3. 佢話一"開始"就鍾意你, how about now?
4. 佢又再一次同你say goodbye 了, 其實我不太欣賞他, 就算無可能都唔洗斷絕來往吧, 做個普通朋友得啩?咁極端, 好有問題羅, 就係傾完又無セ新意,又唔係真係鍾意你,咪bye bye羅。
Sorry 如果我的意見你唔鍾意, 都係為你好咋。

1. 佢明知同你無可能,向你表白為セ? 不負責任, 搞到人唔上唔落,仲唔係玩?
2. 你自己主動揾番人, 個勢巳經輸 ...
bearbear 發表於 2010-7-28 15:59

睇完你講既野,我好驚....
你講d野我都覺得係....
一個人真係唔係表面睇甘簡單,可以係好奸....

time heals!
maybe try some new hobby:
eg. like setup fish tank
http://www.loyaukee.com/forum/vi ... &extra=page%3D1
人生有個真正朋友的確好極

可能你身邊未有個會令你心動的人出現而已,所以你才會想念他。

既然對方都這樣說,要不就努力去他的那個地方生活(當然絕不建議你這樣做)好讓你們可以發展感情,要不就放手讓他消失吧。

可能你只不過是惋惜失去了一個朋友而已。因為你可能已經習慣了和他經常以 email 來往﹖

我近來也認識了一個網友,幾乎每天都以 email 交流,某天他突然告訴我重遇上以前暗戀的同事,又想再次去追求對方,再加上近來他為了轉工比較忙,所以回信沒那麼頻密了。。。這令到我有點酸溜溜的感覺呢。可能因為太過習慣了和對方一日一個 email,好像有了種不實際的依戀的感覺,有時也會很掛念他,會想他現在在做什麼呢之。

我們兩個也是隔了半個地球那麼遠,所以沒可能發展吧...... (除非我有機會去他的那個地方生活)

time heals!
maybe try some new hobby:
eg. like setup fish tank
habitrailspace 發表於 2010-7-28 17:00

um...

可能你身邊未有個會令你心動的人出現而已,所以你才會想念他。

既然對方都這樣說,要不就努力去他的那個地 ...
blueberry 發表於 2010-7-28 18:37

我會容許佢消失,費事再比人玩.....我而家覺得佢根本係玩我....

why do you need to trust this stranger?
If you guys want to meet me, you can drop me a mail or a note.

what you are waiting for?

Are you expecting him to show up at your doorstep?
or are you expecting him to have "relationship over IP"?  

if you really want him, fly to the other side of the globe and deal with it.

why do you need to trust this stranger?
godavid 發表於 2010-7-28 20:12

He wasn't really a stranger and I trusted him because I had been blinded by my infatuation. Now I no longer trust him, I'll let him go. Now I believe he had been messing with my head all along.