返回列表 發帖
係第五定第六年,我好似你咁逼佢講,結果係佢唔咁返嚟,佢話係已經習慣係電話同我傾,覺得咁嘅知己難求,但佢怕當我哋真係係埋一齊時,連朋友都無得做。。。

係第8年,佢結婚了,但我接受唔到係佢訂婚前仲同我講想過嚟溫哥華見我,佢咁做係對兩個女人殘忍!如是我第一次用好重嘅語氣寫咗封信俾佢,叫佢尊重婚姻,尊重老婆,亦唔好再打擾我嘅生活,因為我已經學會照顧自己!

係第五定第六年,我好似你咁逼佢講,結果係佢唔咁返嚟,佢話係已經習慣係電話同我傾,覺得咁嘅知己難求,但 ...
Nam 發表於 2010-7-29 21:20

佢好過份.....
不過你做得好好....最後寫封信比佢叫佢唔好再打擾你真係做得型!不過,當時你一定好傷心....
睇到你呢個case, 而家我同佢就甘斷左都係好事....反正佢係唔會主動揾我,只要我繼續狠心唔揾佢就得...

係寫完封信之後嘅一年,我同當時男朋友係Carribean cruise 上,佢txt 俾我,話佢發夢我有事,叫我覆返佢,想知我過得好唔好!

我等咗一個月先寫封信俾佢,同佢講,我認識嘅佢,係一個同我講婚前點花心都好,結婚一定唔會出軌,假如佢仲想係我印象中仲有少許尊重,請佢唔好破壞那丁點嘅印象,我過得好好,亦有個愛我嘅男人照顧我,唔洗佢操心!

自此之後,佢無再煩我啦!

係寫完封信之後嘅一年,我同當時男朋友係Carribean cruise 上,佢txt 俾我,話佢發夢我有事,叫我覆返佢, ...
Nam 發表於 2010-7-29 21:41

你真係做得好好,好型!
其實會唔會,佢識你果真其實已經有女朋友?

回復 74# prickly_rose

佢個陣無女友,但佢亦唔係咩善男信女,女友換過不停,不過,到後期就收斂咗,可能為兩餐博到盡,無時間?

Anyways, best not to waste your time la ~
There are many choices out there, why bother?

回復  prickly_rose

佢個陣無女友,但佢亦唔係咩善男信女,女友換過不停,不過,到後期就收斂咗,可 ...
Nam 發表於 2010-7-29 21:58

或者可能玩得多冇咩意思....所以就收心養性?
我諗係下諗下,可能我既佢都唔係咩善男信女....

Anyways, best not to waste your time la ~
There are many choices out there, why bother?
Nam 發表於 2010-7-29 22:02

After learning about your experience, I'm more convinced that it is best to let go...
Why bother with someone who had been messing with my head...sigh.

女人米係蠢law, 男人最鐘意花言口語,溝女為樂ga la
無希望無失望

女人米係蠢law, 男人最鐘意花言口語,溝女為樂ga la
ricrick 發表於 2010-7-29 22:44

女人係感情上,一向都係比男人蠢....