返回列表 發帖
回復 40# 大C姐

Right, don't stick with conformity because if you are not crazy, you are just a drone for the whole damn machine! Create your own roadshow.

喂,冇所謂㗎!

只要唔犯法又唔影響到人,我覺得做人可以crazy啲。點解要咁reserved? ...
大C姐 發表於 2012-11-12 16:59

咁都幾睇個人性格既, 有啲人就算自己一個都好難去到crazy 級別

咁都幾睇個人性格既, 有啲人就算自己一個都好難去到crazy 級別
reyes 發表於 2012-11-12 19:11

咁如果自己一個人都唔可以放鬆解放自己,同屋企人住就更加唔可以100%做自己。

我覺得人前人後一定有兩個樣。你喺唔同人面前都會呈現唔同嘅性格表達。

咁如果自己一個人都唔可以放鬆解放自己,同屋企人住就更加唔可以100%做自己。

我覺得人前人後 ...
大C姐 發表於 2012-11-12 20:12

人前人後一定會唔同, 同屋企人住都可以做返自己(等佢地唔係屋企個時)

嗰啲覺得自己住會好孤獨嘅人,感情生活一定好平淡同唔多姿多采。

如果你禽七打八,你當然想自己有個竇啦,就算你已有一個固定拖友,你都想有個地方可以sweet吓,假如你咩都冇感情一片空虛,你更加需要一個地方令事情可以隨意發生!

Agree with Big C Sister.... and in fact have just fully bought in and putting this into action.... Hopefully it's for the better than for the worse...

回復 45# 大C姐

睇到你咁講我都想有個竇令事情可以隨意發生

Agree with Big C Sister.... and in fact have just fully bought in and putting this into action.... H ...
BiscottiGelato 發表於 2012-11-13 15:14

剛剛搬出嚟住?

分享吓經歷呀,例如第一次租樓/買屋,搵location,交通考慮,裝修,買家俬,屋企人嘅意見,第一次招呼朋友上自己屋企之類。

剛剛搬出嚟住?

分享吓經歷呀,例如第一次租樓/買屋,搵location,交通考慮,裝修,買家俬,屋企人嘅 ...
大C姐 發表於 2012-11-14 11:15

See your other thread. Looking for rental right now. I work Burnaby (near Production Way). Definately want to live West of that for proximity to downtown and Richmond. Thinking Brentwood. Lemme know if you got better suggestions~

See your other thread. Looking for rental right now. I work Burnaby (near Production Way). Definat ...
BiscottiGelato 發表於 2012-11-14 13:07

Brentwood真係幾好住,交通又方便,又近你返工,又近highway,不過睇吓你覺得啲租點啦,因爲新區新樓多,好難搵到舊少少平少少嘅"筍盤"。

但係如果你根本唔會考慮舊樓,冇洗衣機冇gym冇facility嘅apartment or basement suite的話,咁Brentwood算係你最好選擇。