返回列表 發帖
原帖由 mcjohnjohn 於 2009-1-8 22:22 發表

係woh, 小弟都唔知自己用左個rule字添~
你真係好有心機幫我摷, 抵比個叻字你~ 送你一個"叻"!
其實rule左心中, 已不是rule了. 有rule又好, 冇rule又好, 日子都係咁樣過.
希望大家都可以在愛中生活啦~ :loveline ...

你俾我嘅感覺係信得幾求其吓

原帖由 shutterbug 於 2009-1-8 23:30 發表

honestly, even though I really don't like the teachings of bible, I do respect Jesus (IF IF IF he really existed and did those things as mentioned in the Bible, but I have no way to know)

但是﹐他的信徒與後世的很多追隨者..........

原帖由 shutterbug 於 2009-1-9 14:34 發表

點樣信法先至算係認真?
你媽媽同你講你係佢個仔, 係駛唔駛好認真咁check下DNA?...

原帖由 chunsh 於 2009-1-9 14:35 發表

honestly, even though I really don't like the teachings of bible, I do respect Jesus (IF IF IF he really existed and did those things as mentioned in the Bible, but I have no way to know)

但是﹐他的信徒與後世的很多追隨者..........

這已經足夠了. 我信耶穌真有其人的, 信祂對世人我的救贖, 亦信祂所行的事.
他的信徒與後世的很多所謂追隨者, 有很多是廢的(如小弟), 不理也罷~

原帖由 shutterbug 於 2009-1-8 23:34 發表

聖經因為翻譯呀﹐標點符號呀﹐等問題搞到而家的教派我話你係異端﹐你又話我係偽
基督徒﹐跟豬佢又話大家係邪教。個作者又理得你死唔出黎澄清下﹐你叫人點認真呀

原帖由 shutterbug 於 2009-1-9 14:30 發表

你好似講到唔關自己事咁既...
天國係要大家去建立架, 有份參與會開心好多.

原帖由 chunsh 於 2009-1-9 14:46 發表

聖經因為翻譯呀﹐標點符號呀﹐等問題搞到而家的教派我話你係異端﹐你又話我係偽
基督徒﹐跟豬佢又話大家係邪教。個作者又理得你死唔出黎澄清下﹐你叫人點認真呀 ...

我真係好信架, 奈何比人話唔夠認真...
都唔知點點樣先至係信得認真.

原帖由 mcjohnjohn 於 2009-1-8 23:47 發表

你好似講到唔關自己事咁既...
天國係要大家去建立架, 有份參與會開心好多.

你真係好似唔係好知嗰節聖經講D乜喎

原帖由 chunsh 於 2009-1-8 23:46 發表

基督徒﹐跟豬佢又話大家係邪教。個作者又理得你死唔出黎澄清下﹐你叫人點認真呀 ...

deciding whether or not 異端 of course it's not as simple as 翻譯﹐標點符號 la...don't play me la

原帖由 shutterbug 於 2009-1-9 14:58 發表

你真係好似唔係好知嗰節聖經講D乜喎

逐節講就一定唔夠你清楚啦, 比個叻字比你~ "叻"!
小弟承認自己一向都比較宏觀, 唔想為左d 微細野而影響到自己既大方向.