返回列表 發帖
with or without god and hell/heaven
what makes the differences to our daily lives?

原帖由 chunsh 於 2009-1-15 16:45 發表
with or without god and hell/heaven
what makes the differences to our daily lives?

我地嚟D心靈堅強嘅咪冇咩分別囉。
但係心靈空虛個D咪有精神寄託,比自己一個藉口嚟生存落去囉。

原帖由 B仔 於 2009-1-15 16:38 發表

D耶穌教,鬼打鬼,自己教分出嚟都話係逆徒(乜唔係人人都係主嘅兒女咩? ) ,唔信你教個D就咒人go to hell.
似惡作多端多過救世人囉

真可憐呢。。。看來你所接觸的基督徒都好有問題啊。。。
我好惹火。。。

天堂?地府?
以为LYK好似天堂,點知入到forum入边至发覺啲人打到死死嗰吓就好似入咗地府一样!真嘅天堂家陣未见得到,地府就週圍都係嘞!

最有問題咪就係你呢位基督徒lor

係Forum搵天堂? High左野呀? 毒男
係高登你就已經變成萬能key啦!

原帖由 一代烈士 於 15/1/2009 16:59 發表
最有問題咪就係你呢位基督徒lor

係Forum搵天堂? High左野呀? 毒男
係高登你就已經變成萬能key啦!

都話幻想咯!你咁烈做乜!唔通你又High左野呀? 毒男。。。。遇上你,天堂都變地府,乜幻想都俾你破滅晒啦!老实嗰句呀,我真係好有問題,好常幻想!我家陣就幻想係有48H胸又冇JJ个样。。。。呀!好X核突呀!!!!

I am not sure about heaven, but if you type keywords like masacare, gaza , china earthquake in google image search, you will definitely see hell...

係人都會死,又怕死.宗教可以給人類一些安慰.如果無宗教,死的時候少了一些寄託或者期望.有人說病和痛,在宗教上係一種純化過程.所謂青菜蘿蔔,各取所需.天堂地獄,西方極樂,到時再見咯.

原帖由 CWong 於 2009-1-15 18:01 發表

都話幻想咯!你咁烈做乜!唔通你又High左野呀? 毒男。。。。遇上你,天堂都變地府,乜幻想都俾你破滅晒啦!老实嗰句呀,我真係好有問題,好常幻想!我家陣就幻想係有48H胸又冇JJ个样。。。。呀!好X核突呀!!!! ...

去自殺去你既天堂吧啦, 毒男

原帖由 一代烈士 於 15/1/2009 17:13 發表

去自殺去你既天堂吧啦, 毒男

老定,我一定揾埋你E个志同道合嘅毒男一齐去,等你做个真正春袋烈士!