返回列表 發帖

靚女C化身八珍姐唱好LYK

近日收到好多來信﹐叫我快D開多幾個題打壓LYK股"邪氣"。先講一D自己心星先啦﹐其實我好專重言論自由﹐你見我經常口沒遮欄﹐我點會去挑剔人。但係我一個弱質懺懺嘅lady﹐點可以同一日300幾個reply對抗? 我真係覺得有D悶所以決定做D嘢。咁如果大家繼續鍾意一日到晚講咩english/chinese(我連click都無click過入去)﹐我就決定頭也不回辭職LYK唔做﹐哈哈哈~

要轉移視線﹐最有效都係八卦﹐所以我會化身一位八婆娛樂大家。我唔會再講魔術鹹豬手﹐因為已經呼之欲出﹐再講都有D out。講今日C1頭條﹐有 ---

<黃長發為忘年戀退出娛圈>

港男黃長發    近日被爆與年長15歲的一名39歲女子拍拖,報道指他們是不倫戀,又指黃長發曾經向別人丈夫發示威短訊。昨日黃長發與該名女子拖手召開記者會,力證二人情比金堅,指召開記者會目的是希望女方家人及其前度男友別再中傷他們,也不想有其他人干預他們發展關係,黃長發亦為愛情宣告退出娛樂圈。文、圖:駱震寧

黃長發與女友昨日於傍晚時分臨時召開記者會,二人全程笑容滿面,黃長發表示以和無綫轉變合約形式,他將會另作發展,到一家公司擔任會計師,正式宣告退出娛樂圈。

記者會上,李女士也明言自己只是前男友的三奶,她也是誕下女兒後才知道對方底蘊,而她的家人與前男友一起中傷她,是因為其家人怕前男友會不再對他們作經濟支持。而她不諱言自己站出來就是要告訴大家,她跟長發的感情很堅持,強調她與長發經過今次事件,更明白愛情偉大,不會因負面報道而退縮,但就沒表明會否因此而結婚。

黃長發被問報道指他發賤格短訊給李女士前男友,他否認其事,李女士更代為出頭說已就偽造的短訊而報警,但由於沒證據,也會顧及前男友感受,因他始終是自己女兒的父親,故亦不打算對有關報道作出追究。但她相信黃長發為人絕不會這樣做,還指長發很愛錫她的女兒,從未試過打她,二人亦相處融洽。

呢單嘢其實真係好流。首先﹐黃長發係乜水我都唔係一時間記得。話佢退出娛圈﹐我真係想講無人覺得佢係一個明星。但係當然搭上一個年長15年嘅中女(keep得幾好)﹐而個中女背景又真係幾有娛樂性。但係我覺得傳媒用不倫戀都好涼薄。究景邊忽不倫? 搭上年長15年嘅中女﹐定係話個中女背景覆雜? 我真係想知有咩問題﹐你可以話段關係不尋常﹐但係用不倫字眼又無解說就實在有D夾硬嚟。

之後係想分享幾張相

我要先報定案﹐我本人覺得林嘉欣係一個靚女。我明白﹐嘉欣唔係一個(娛圈覺度)身型好瘦/標準嘅女星。我更明白﹐企埋一班model身邊絕對高底立見﹐少給比下去。但係點解﹐出道一段日子嘅嘉欣﹐大大小小場合一係素顏﹐一係著錯衫﹐一係個look好frumpy。其實要大份過佢大有人在﹐但係明星嚟講﹐真係欠D風彩。上兩張相﹐擺明係出席客戶活動﹐個樣可唔可以charp醒D呢? 其實俾面佢係電影女主角﹐企正中間﹐但係好似老闆娘唔好意思被拉入鏡咁。

有D女星特別受客戶歡迎﹐賺到街外錢﹐係有跡好尋。

-- C姑媽手記

原帖由 Toppy 於 2009-2-12 14:13 發表
You should be in Hong Kong.

Such a waste to be in Vancouver ...

o靚仔, 你仲乜過黎踩場?!?! 未死過呀?

-- 大C姐近身保鏢 麥莊莊

我覺得林嘉欣好面黑﹐可能企響靚女廖 BIG 兒身邊有自卑感吧。。。

其實她適合做性格演員﹐可是又長得幾靚﹐又有人找她拍廣告。。。林小姐一向都無咩 FASHION SENSE﹐也無法 KEEP 住好身形﹐都幾替她可惜﹐本來發展應該會好好多的。。。

至於黃長發件事﹐我猜很快傳媒會找出呢個女人的背景﹐應該係幾有米﹐否則發哥點退出﹖ 誰養他呀﹖
我好惹火。。。

小弟對黃長發單野零興趣.
又廖碧兒就不嬲都靚過林嘉欣, 廖碧兒著衫又sexy, 林嘉欣只好頂硬上.

原帖由 mcjohnjohn 於 2009-2-11 23:26 發表

o靚仔, 你仲乜過黎踩場?!?! 未死過呀?

-- 大C姐近身保鏢 麥莊莊

好心你咁大個人就唔好落踏啦。我都特登唔回﹐你就唔好講咁多啦。

我諗佢係想講我呢D人材應該回港發展﹐但係又唔知我有幾疊水﹐根本唔洗do。

原帖由 Littleprince 於 2009-2-11 23:28 發表
我覺得林嘉欣好面黑﹐可能企響靚女廖 BIG 兒身邊有自卑感吧。。。

其實她適合做性格演員﹐可是又長得幾靚﹐又有人找她拍廣告。。。林小姐一向都無咩 FASHION SENSE﹐也無法 KEEP 住好身形﹐都幾替她可惜﹐本來發展應該會好好多 ...

假假地都係會計師唔洗人養掛?

林嘉欣次次都係呢D表情﹐同埋著衫永遠係錯。真係唔知點解好似唔想勞咁。

原帖由 大C姐 於 2009-2-12 15:22 發表

好心你咁大個人就唔好落踏啦。我都特登唔回﹐你就唔好講咁多啦。

我諗佢係想講我呢D人材應該回港發展﹐但係又唔知我有幾疊水﹐根本唔洗do。 ...

大C姐, 大個人同落唔落踏冇關係架, 因為我蠢先會落踏之麻~

原帖由 mcjohnjohn 於 2009-2-12 00:35 發表

大C姐, 大個人同落唔落踏冇關係架, 因為我蠢先會落踏之麻~

唔好咁講﹐你無我咁sharp醒姐。

我係咪要開多個題自吹自雷? 可能會受歡迎D。

原帖由 大C姐 於 2009-2-12 15:42 發表

唔好咁講﹐你無我咁sharp醒姐。

我係咪要開多個題自吹自雷? 可能會受歡迎D。

我一向都覺得大C姐係最sharp醒架啦!
大C姐! 大C姐! 大C姐! 大C姐!